Edzéselmélet

Kondíció

A testi kondicionális képességek teljesítmény szempontból 3 csoportra tagolhatók: erő, állóképesség és gyorsaság. Ezek háromszöget alkotnak. Minden sportmozgás elhelyezhető ebben a háromszögben annak megfelelően, hogy melyik képességet veszi leginkább igénybe. A Balance² a háromszög közepét veszi célba: bármelyik irányba is van vagy eltolódva, fejleszteni fogja a másik kettőt is, így biztosítva a test és a mozgás egyensúlyát.

Koordináció

A Balance² több szempontból is egyedi. A legfrissebb kutatási eredmények figyelembe vételével kialakított mozgásterápiás edzésmódszer gyakorlatsorait egy 1 m²-es tatamin végezzük. A speciális mozgások során fejleszthető az egyensúly, a ritmusérzék, a térben való tájékozódás és számos más koordinációs képesség is.

Hajlékonyság, rugalmasság

A gyakorlatok során erősítjük az izmokat és ízületeket, és az erősítés mellett a nyújtásra is gondot fordítunk. Így az ízületek mozgásterjedelme növelhető, a ízületek kötöttsége helyett így laza,  rugalmas, természetes mozgás érhető el. A Balance² program folyamatosan frissül az új tudományos eredmények alapján, így mindig a legmodernebb és leghatékonyabb edzésélményt nyújtja.

Minden Balance² óra úgy van felépítve, hogy a bemelegítő gyakorlatok során átmozgatjuk, üzemi hőfokra hozzuk a szervezetet, és azokat az izmokat, izomcsoportokat, testtájat, amit elsődlegesen mozgatni fogunk. Így lehetőség van arra, hogy az óra fő részében ezeket a területeket a megfelelő módon és mértékben terheljük.

A többféle nehézségi szintnek és óratípusnak köszönhetően a szervezet számára mindig más és más terhelést adunk, ezáltal biztosítjuk a folyamatos fejlődés lehetőségét. Az óratípusok nehézségi szintjei és a gyakorlatok egymásra épülése lehetővé teszi azt, hogy bárki – aki akár napi 8 órában irodában ülve dolgozik – elkezdhesse a mozgást a számára legmegfelelőbb terhelésű órát választva.