Balance² állapotfelmérés és konzultáció

A mindennapi orvosi és klinikai gyakorlatban a fájdalom a leggyakoribb panasz, mely mozgásszervi betegségre utalhat, és ami miatt orvoshoz fordulunk.

Az olyan problémákat, mint például a derék- és hátfájás, csípő-, csukló- és vállpanaszok, vagy maga a gerincferdülés, bokasüllyedés, lúdtalp, X láb azonban sokszor nem is vesszük komolyan, miközben ezek a testünk egyensúlyát befolyásoló, az izmaink, ízületeink egyenletes terhelésére, harmonikus működésére kiható tényezők.

A testünk aktuális állapota az elmúlt éveink tetteinek és nem-tetteinek következménye. Látszik rajta, hogy mennyit edzettünk, mennyit ültünk az elmúlt években, hogy mivel tápláltuk, mennyi figyelmet fordítottunk rá. Az aktuális állapotból nemcsak a múltra lehet következtetni, hanem arra is, hogy változtatás nélkül, mire számíthatunk a jövőben. Ha már van egy körvonalazódó jövőképünk, akkor el tudjuk dönteni, hogy azt akarjuk-e megvalósítani, vagy mást.

A Balance² állapotfelmérés során a koordinációs képességek és az ízületi mozgástartományok, a test és a mozgásszervrendszer aktuális állapota kerül felmérésre. A konzultáció során felfedjük az esetleges deformitásokat és az amögött álló okokat és kialakult hátrányos következményeket.

Miből áll a felmérés?

  • egy egyoldalas kérdőívből, ami kérdéseket tartalmaz az egészségi állapotra, tünetekre, panaszokra, illetve az életvitelre vonatkozóan

  • egy 20 perces gyakorlatsorból, ami az átmozgató torna intenzitásának felel meg olyan gyakorlatokkal, amelyeket bárki biztonsággal végig csinálhat, aki segédeszköz nélkül képes járni. 

  • személyre szabott javaslatokból, melyek a konzultáció eredménye alapján tartalmazzák a változtatási lehetőségeket. Az esetleges problémák célzott edzésprogrammal orvosolhatók, minél korábban kezdjük a rehabilitációt, annál kevesebb kárt okozunk a testünkben.