Rosszul alszol?

A rossz alvás hátterében sokszor mozgáshiány áll, vagy a szervezet aktivitását okozó hormonok túltermelődése (lásd még: stressz). Ha rendszeresen mozogsz, egészen biztosan jobban alszol!

Ha egyszer végre aludnál egy jót…:)

Régóta nem mozogtál, de belevágnál?

Ha valaki nem sportolt korábban, vagy már egy ideje abbahagyta, nem árt először megnézni, hogy is áll fizikailag. Érdemes az izmokat tónusba hozni, felmérni a koordinációs és egyéb képességeket és azokat lépésről lépésre fejleszteni, az se baj, ha szakember figyel ránk közben.

Ha úgy gondolod, hogy a tested mozgásra van kitalálva, nem henyélésre…:)

Élsportoló vagy?

Ha komolyabban sportolsz egyféle sportot, tapasztalhatsz olyat, hogy egyirányú a terhelés, amit kapsz. Ez jellemzően valamilyen izomegyensúlyi zavarhoz vezet, és nem ritkák az ízületi panaszok sem. Mivel a Balance a kondicionális képességek (erő, gyorsaság, állóképesség) háromszögének közepe tájékán van, bármilyen irányú eltolódást képes az egyensúlyi állapot felé közelíteni.

Ha versenyzés után is szeretnél élni…:)

Stresszes az életed?

A stressz tulajdonképpen nem más, mint túlzott hormontermelés mozgás nélkül. Elönt az adrenalin-kortizol-koktél, ami jobbára mozgással jár együtt, de ha nem mozgunk, azt stresszként éljük meg. Erre a legjobb megoldás a mozgás – lehetőleg olyan mozgás, ami a vegetatív idegrendszert és a hormonrendszert is egyensúlyba hozza.

Ha eleged volt a stresszelésből…:)

Szülés után újra mozognál?

Érdemes olyan mozgással kezdeni, ami a saját testsúlyt használja és minden izmot, ízületet egyenletesen átmozgat. A Balance történetesen pont ilyen.

Ha visszatérnél a korábbi formádhoz – vagy egy olyanhoz, ami sosem volt…:)

Hosszútávot futsz?

Futó edzést végzőknél gyakori hiba, hogy az edzéseken hiányzik a bemelegítés, nincs nyújtás és az ízületeket csak a futásra használják. Ezeknek az ízületeknek pedig lenne más mozgásterjedelmük is. Ha beszűkülnek, akkor jönnek a futással kapcsolatos sérülések, aztán kiesés az edzésből.

Ha nem akarsz kiesni a ritmusból egy Achilles-ín gyulladás miatt…:)

Rossz a testtartásod?

Hanyag tartás? Gerincferdülés? Előreesett vállak? Kiegyenesedett gerinc? SMS-nyak?

A Balance – a gyermekek mozgásfejlődési vonalát végigkövetve – képes újrahangolni a nem dolgozó izmokat és kiegyensúlyozni a test terhelését.

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy kérdőjel…:)

Ülőmunkát végzel?

A testünk mozgásra van tervezve, az ülőmunka természetellenes a számára. A sok üléstől elrenyhülnek a hasizmok, a farizmok és tartóizomzat egyes részei. Ebből az állapotból felkelve hirtelen elindulni sportolni nem szerencsés, mert ezek az izmok nem kapcsolódnak be a mozgásba, kompenzáló izmokból fogunk dolgozni. A Balance ezeket az izmokat lendíti mozgásba.

Ha szívesen edzenél, de nem akarsz lapos feneket és görbe hátat…:)

Korábbi ízületi sérülések, műtétek?

Korábbi sérülések, műtétek után mindig tapasztalhatsz aszimmetriát, vagy tapasztalhatsz ízületi fájdalmat, beszűkült mozgásterjedelmet vagy egyéb panaszokat. A Balance ezeket segít korrigálni és a mozgással elérheted, hogy újra úgy tudj mozogni, mint a sérülés vagy műtét előtt.

Ha szeretnél megint úgy mozogni, hogy nem a sérült testrészedre megy el a figyelmed…:)