Balance To The Power Two (B2P2)

A B2P2 olyan speciálisan kifejlesztett mozgásforma, amely egyensúlyt teremt a testben. Egyensúlyt az egyes izmok között, a szervrendszerek között, a szervezet egészében.

  • erősíti a tartóizmokat
  • erősíti az ízületek körüli izmokat, így növelve azok terhelhetőségét
  • nyújtja az izmokat és inakat, erősíti a szalagokat
  • fejleszti az egyensúlyt, javítja a térérzékelést
  • fejleszti a folyamatos mozgások kivitelezését

  • az összetett mozgásokon keresztül fejleszti az agy különböző területei közötti idegi kapcsolatokat
  • ezáltal fejlődnek a kognitív képességek is
  • segít az anyagcsere egyensúlyának kialakításában
  • elősegíti a hormonrendszer egyensúlyát
  • az immunrendszer is elmozdul az egyensúly irányába

A fejlődéshez két dologra egész biztosan szükség van: munkára és rendszerességre. Noha már egy-két alkalom után is érezheted a mozgás jótékony hatását, ha valódi fejlődésre vágysz, ahhoz a rendszeres munka vezet. Bérleteink úgy vannak kialakítva, hogy erre a folyamatos munkára ösztönözzenek.

Milyen egy Balance² óra?

Egyensúly a négyzeten

1 m²

A gyakorlatokat egy 1 m²-es tatamin végezzük.

Minden gyakorlatnál, minden helyzetnél fontos, hogy melyik testrészünk hol van a négyzeten belül, ezekre minden gyakorlatnál külön instrukciók figyelmeztetnek.

A gyakorlatsor tulajdonképpen egy teljes körű edzés, 1 m²-be sűrítve.

 

1 óra

A gyakorlatsorok 1 órásak.

Ha rendszeresen, heti többször szánsz egy-egy órát a mozgásra, és az a mozgás tudatos és jól felépített, viszonylag gyorsan megtapasztalhatod a változást – mind a testedben, mind a közérzetedben. Ha folyamatosan jársz az órákra, komoly fejlődést tapasztalhatsz, megerősödnek az izmaid, megnő az ízületek mozgástartománya, de még a kognitív képességeid is javulhatnak. Emellett erősödik az immunrendszered, a hormonrendszered, az anyagcseréd egyensúlyba kerül, jobban fogsz aludni, megszűnnek a fájdalmaid, és sorolhatnánk az előnyöket.

Mindent összevetve ha rendszeresen befektetsz 1 órányi munkát, sokkal többet fogsz tudni a testedről és jobban érezheted magad a bőrödben.

Az 1 óra felépítése

Alapos bemelegítéssel készítjük fel a testünket a terhelésre.

A terheléses szakasz erőssége attól függ, a B2P2-t melyik nehézségi fokozaton űzöd – az instruktorok segítségével ki tudod választani, melyik fokozaton kezdj neki, és ha már nagyon jól megy, és fejlődni akarsz, válthatsz a szintek között.

A gyakorlatok az erő-allóképesség-gyorsaság háromszög közepét célozzák, vagyis mindhárom területen egyaránt fejlesztenek. Ha sportolsz valamit, jellemzően csak egyik vagy másik területet erősíted – itt alkalmad van egyensúlyba hozni magad a másik kettő feljavításával.

A gyakorlatok emellett szimmetrikusak is, mindkét oldalt egyformán igénybe veszik, így ha bármi miatt az egyik oldalad erősebb, mint a másik, a B2P2 alkalmazásával ezt is egyensúlyba hozhatod.

Az órán zene szól, és – habár elég komolyan vesszük a testedzést – egyes gyakorlatoknál a játékosságtól se riadunk vissza :)

Az órát nyújtással zárjuk. A nyújtás kiegészíti a terhelést, elengedhetetlen ahhoz, hogy az izmok megfelelően épüljenek, és az edzés utáni ellazuláshoz is fontos. Ebből a szempontból is az egyensúlyra törekszünk.

Mindezt úgy képzeld el, hogy végig nem mozdulsz ki az 1 m2-es tatamiról.

Instruktorok

Az instruktorok figyelnek rád.

Ügyelnek, hogy a neked megfelelő terhelést kapd, javítják a tartásodat, hogy szabályosan hajtsd végre a gyakorlatot – hiszen csak a helyesen kivitelezett gyakorlatok fejlesztenek. És tanácsokkal is ellátnak, ha kéred, hogy hogyan és min tudsz javítani, mire figyelj jobban.

Ha nehézségi szintet váltanál, szintén kérd ki a véleményüket!