A Balance² Program

A B2P2 mozgásforma mindenki számára lehetőséget ad fejlődésre, legyen szó a hétköznapi élet melletti mozgásigény kielégítéséről, mozgásszervi problémákkal küzdők rehabilitációjáról vagy sportolók számára biztosított teljes értékű edzésterhelésről. A Balance² Programot úgy alakítottuk ki, hogy mindenki megtalálja benne a számára megfelelő órát és nehézségi szintet, ahol mozogni, fejlődni tud.

A PreFit, FreshFit és FullFit különböző nehézségi fokozatú, általános, mindenki számára elérhető és fejlesztő órák.

Az Extreme és a Myrmidons pedig speciális mozgástervek speciális terheléssel, az ezeken az órákon való részvételhez előzetes egyeztetés szükséges.

A Balance Mínusz pedig a negatív izommozgásra épít, növeli a hajlékonyságot, mobilitást, mozgástartományt. Nem könnyű, de garantáltan hatékonyan fejleszt.

A ReFit kifejezetten rehabilitációs célú mozgás, orvosi ajánlásra vehető igénybe.

Óratípusok

>> PreFit

Milyen óratípus?
Ez a Balance² alapórája. Alapvetően a koordinációs képességek alapjait fektetjük le ezen az órán, ami azt jelenti, hogy találkozhatsz statikus és dinamikus egyensúlyi gyakorlatokkal, különfelé játékos ügyességi gyakorlatokkal, térérzékelést és ritmusérzéket fejlesztő gyakorlatokkal. Ha bármi kimaradt volna a mozgásfejlődésedből, vagy esetleg későbbi sérülés kapcsán elhangolódott, azt itt pótoljuk. Alapvetően egyszerűnek tűnő gyakorlatokból álló óra, ami a keringésedet, tüdődet még nem nagyon veszi igénybe, de az izmaidat, ideg-izom-kapcsolatokat igen. Mivel a koordinációs képességfejlesztés a legtöbbünk életéből kimarad, ez az óra biztos, hogy tartogat neked újdonságot akkor is, ha pár éve kiestél a sportéletből és akkor is, ha versenysportoló vagy.

Kinek ajánljuk?
Bárkinek, aki segédeszköz nélkül járni és a kezén támaszkodni képes. Felső korhatár nincs. Ha először jössz hozzánk, mindenképpen ezt az óratípust ajánljuk.

Mit biztosít?
A koordinációs képességek teszik lehetővé azt, hogy az izmaidat egy harmonikus egységben tudd használni. A prefit óra gyakorlatsorai 60 percen keresztül ezeket a képességeket fejlesztik, így rendszeres gyakorlás mellett erős, formás tested lesz, harmonikus mozgással, egészséges, fájdalommentes testtartással, stabil törzsizomzattal, és hatékony, szép járással. Növeljük az ízületi mozgástartományaidat, hajlékonyabb leszel.

Bármilyen sportmozgás mellé megfelelő kiegészítő mozgásforma.

>> FreshFit

Milyen óratípus?
Középhaladó óratípus. Itt a gyakorlatsorok felépítésében és intenzitásában már számolunk vele, hogy jó kondid van, kicsit már igénybevesszük a keringésedet is. A koordinációs gyakoratokban már nehezebb fokozatra kapcsolunk, itt már több olyan gyakorlattal találkozhatsz, ami a  mozdulatpontosságot fejleszti és olyanokkal is, amik az izmaidat funkcionálisan erősítik.

Kinek ajánljuk?
Mindenkinek, aki úgy érzi, hogy a prefit óra már nem tartogat számára kihívást és nehezebb fokozatra kapcsolna. A keringésterhelés fejlesztésére kiválóan alkalmas óra.

Mit biztosít?
A koordinációs alapok felépítése után (prefit), elkezdjük terhelni az izomláncaidat funkcionális mozgásokkal és mozdulatsorokkal. Az ideg-izom kapcsolatok pontosabb kialakítása történik itt és elkezdjük terhelni is az izmaidat, erősödni is fogsz, jelentős tömegnövekedés nélkül.

>> FullFit

Milyen óratípus?
A Balance² haladó órája. A gyakorlatsorok összeállításánál jó kondícióval számolunk már. A törzsstabilizáló izmok finommotorikáját fejlesztő gyakorlatokkal találkozhatsz ezen az órán, és statikus állóképességfejlesztő gyakorlatokkal.
Bármit is sportolsz és bármennyit, itt már el fogsz fáradni, le fogsz izzadni – versenysportolóknak is teljes értékű edzésnek számít.

Kinek ajánljuk?
Bárkinek, aki úgy érzi, már továbbhaladt a freshfit óra szintjén, és azoknak is, akik valamilyen sportversenyre készülnek és intenzív, pontos edzésmunkára vágynak.

Mit biztosít?
A tartóizmok finommozgásait és erő-állóképességét fejleszti, aminek az ülőmunka, vagy hosszantartó állás során látod hasznát. Erős, formás izmaid lesznek, amiket hatékonyan, funkcionálisan fogsz tudni használni.

>> Extreme

Speciális gyakorlatsor, speciális nehézség – csak a budapesti teremben, csak bérlettel vehető igénybe. Az instruktorral való egyeztetéshez kötött – csak akkor kapcsolhatsz Extreme fokozatra, ha a gyakorlatokat szabályosan hajtod végre, képes vagy és valóban motivált vagy a fejlődésre.

>> Myrmidons

A Myrmidons ötszörös bajnok WaterSkyball csapat. Ezzel a speciális edzéstervvel lettek bajnokok, módszerük egyedi, kemény, kihívásokkal teli. A B2P2 Myrmidons programjában részt venni egyedi elbírálás alapján lehetséges, bérlettel, illetve más módon nem vehető igénybe szolgáltatásként. A Sportegyesület dönti el, hogy tud-e, akar-e együtt edzeni az elszánt jelentkezőkkel.

>> Kismama balance

Ez az óránk kifejezetten várandós vendégeink igényeinek készült.

A babavárás ideje alatt nehéz megfelelő módot találni a deréktáji izmok átmozgatására, ami nem terheli a derekat és a pocakot, mégis megmozgat, kilazít és segít a tartóizmok erősítésében – a hasűri nyomás fokozódása nélkül.

Elsősorban kismamákat várunk, de az óra minden hölgy számára látogatható.

Laza, jó hangulatú, szórakoztató óra Gabóval. Az órával kapcsolatban közvetlenül tőle lehet kérdezni: +36 70 944 6125

Ha kismama vagy, és még nem jártál nálunk órán, kérünk, hogy az orvosodtól kérj egy igazolást, hogy kismamák számára alkalmas mozgást végezhetsz.
Ha ez megvan, kérünk jelentkezz emailben az info@b2p2.eu email címen.

Az óra egyelőre a szegedi termünkben érhető el szombat délelőtt 10:00-tól.

>> Balance Mínusz

Milyen óratípus?
Negatív izommozgással dolgozó intenzív nyújtó hatású óra, ami az ízületek mozgásterjedelmét és az izmok mobilitását és terhelhetőségét növeli. Lassú ütemű óra, ami során minden egyes gyakorlatnál a határaid keresése a cél: hagyunk rá időt, sikerülni fog :)

Kinek ajánljuk?
Nagy fegyelmet igénylő óra, ahol minden pillanatban a határaidon mozoghatsz – és át is lépheted azokat, ezért olyan vendégeinknek ajánljuk, akik nagyon motiváltak.

Mit biztosít?
Lazább izmokat és nagyobb ízületi mozgásterjedelmeket. A megnyújtott izmok könnyebben edzhetőek, szépen formálódnak. Versenyterhelések után a legjobb átmozgatás: a test teljes megnyújtása lassú, keringést nem terhelő izommunkával.

>> ReFit

Milyen óratípus?
Speciális, személyreszabott óratípus, kifejezetten sérülések, műtétek ( és az ezeket követő gyógytorna) utáni időszakra tervezve. Az instruktorok itt egyéni időpontban, egyénileg összeállított gyakorlatsorral készülnek, ami segíti a tested regenerációját. A Balance² saját testsúlyos gyakorlataival és azok személyedre szabott módosított változataival találkozhatsz ezen az órán, ami áthidalást képez a klinikai gyógytorna és a mindennapok mozgásszabadsága között.Átmozgatjuk a teljes testedet, az orvosi előírások keretein belül. Lesz izomlázad és növelni fogjuk az ízületeid mozgástartományait.

Az óra igénybevételéhez Dr. Bajzik Éva mozgásszervi rehabilitációs szakorvos által végzett vizsgálat és javaslat szükséges.

Kinek ajánljuk?
Közvetlenül sérülések és műtétek (fém rögzítéses csonttörések, ízületi műtétek, nagy hasi műtétek, stb.) utáni állapotokban ajánljuk, ha a kezelőorvos már engedi a mozgást, a kötelező gyógytornákon már túl vagy, de még mindig nem tökéletes a mozgásod, még nem állsz készen a mindennapok mozgásos kihívásaira (lépcsőzés, busz után futás, ágyból simán felkelés..stb)  és a sportolásra.

Mit biztosít?
Egységesen tónusba hozzuk az izmaidat, kimozgatjuk az ízületeidet. A sérülés természetétől függően igyekszünk lehetővé tenni számodra, hogy segédeszköz nélkül magabiztosan, stabilan közlekedj a világban és a mindennapok mozgásai ne okozzanak neked gondot.